strona główna | redakcja | rejestr zmian | statystyka | pomoc | administracja  
Biuletyn Informacji Publicznej
   
   
Przetargi aktualne:
Ogłoszenie o przetargu ZEAS- Przedszkole

Dokumenty do pobrania spakowane. (zip)

                                                                                      Odolanów, dnia 04.11.2009 r

 

 

 

     Dotyczy postępowania przetargowego na wykonanie konstrukcji dachu z pokryciem oraz stolarki okiennej i drzwiowej sali ćwiczeń ruchowych przy Przedszkolu im. Kubusia Puchatka w Odolanowie Pl. Kościuszki 4.                    

 

 

     W odpowiedzi na zapytanie przetargowe Wykonawcy:

 

     Zespół Ekonomiczno- Administracyjny Szkół Gminy i Miasta  ul. Rynek 2

63-430 Odolanów.

 

   1. Odnośnie pisma z dnia 22.10.2009 wpłynęło 29.10.2009 roku.

 

1.     W projekcie budowlanym połaci dachu wentylatory i wywietrzniki dachowe są inaczej usytuowane niż w projekcie instalacji (brak w przedmiarze). Czy uwzględnić montaż wentylatorów i wywietrzników, jeżeli tak to proszę podać ich parametry.

Odpowiedź:Wentylację wywiewną wykonać zgodnie z projektem wentylacji .

2.     Brak specyfikacji technicznej grubości blachy i powłoki.

Odpowiedź: W kosztorysie uwzględnić blachę dachówkową grubość 0,5 mm i

25  mikronów   powłoki malarskiej wierzchniej i 10 mikronów powłoki malarskiej spodniej.

3.     Brak zastosowania foli paraprzepuszczalnej , która przy tym systemie powinna być stosowana ze względu na skraplanie wody pod blachą.

Odpowiedź: Folia paraprzepuszczalna jest zbędna.

4.     W przedmiarze są ujęte 5 sztuk drzwi zewnętrznych, natomiast w dokumentacji projektowej 4 szt.

Odpowiedź: W kalkulacji należy uwzględnić troje drzwi zewnętrznych w tym dwoje w zabudowie okiennej i jedne zabudowie pełnej.

5.     W poz. 18 kosztorysu przyjęto montaż 10 ościeżnic. Proszę o wskazanie miejsca montażu.

Odpowiedź: W kalkulacji nie uwzględniać poz. 18 kosztorysu  dotyczącej montażu ościeżnic.

6.     Brak w kosztorysie podmurowania szczytów i ścian.

Odpowiedź: W kalkulacji uwzględnić podmurowanie ścian i szczytów po zamontowaniu konstrukcji dachu. Obmiar należy ustalić na miejscu budowy.

Wentylację wykonać zgodnie z projektem budowlanym wentylacji rysunek nr 4.

7.      Przy rozpiętości konstrukcji ram wynoszącej 294 cm.,projektant przewidział rozstaw łaty 6x4 cm.

Odpowiedź: Ze względu na zwiększone obciążenie śniegiem należy przyjąć łaty o przekroju 6x10 cm w rozstawie 35 cm.

                                                                                                Odolanów 12.11.2009 r.

 

 

 

 

    Dotyczy postępowania przetargowego na wykonanie konstrukcji dachu z pokryciem oraz stolarki okiennej i drzwiowej sali ćwiczeń ruchowych przy Przedszkolu im. Kubusia Puchatka w Odolanowie Pl. Kościuszki 4.                    

 

 

     W odpowiedzi na zapytanie przetargowe Wykonawcy:

 

     Zespół Ekonomiczno- Administracyjny Szkół Gminy i Miasta  ul. Rynek 2

63-430 Odolanów.

 

1.     Odnośnie pisma z dnia 12.11.2009 roku.

 

 

1.     Czy w przedmiarze należy uwzględnić także instalację grzewczą rozrysowaną w projekcie.

 

Odpowiedź: Instalacji grzewczej nie uwzględniamy w przedmiarze.

 

 

 
informacje udostępnił:Adam Budzik
data udostępnienia: 2009-10-13 17:25:59
ostatnia modyfikacja: Adam Budzik 2009-11-12 14:06:01 »
drukuj wyślij link  

Dokumenty do pobrania:
 Rysunek wentylacji
 Zmiana terminu składania ofert
wszystkie dokumenty >>
 
 
. .
BIP - liczba wejść: 151746